25 Ekim 2016 Salı

Miss O'Paque: Ah, o küçük şeyler!

2015 yaz sonunda çıkmış bir ilk albüm The Small Things. Dresden Carl Maria von Weber Müzik Okulu’nda 2007’de yolları kesişmiş yirmilerinde iki genç kadının, iki okullu müzisyenin özgün bestelerinden oluşuyor. Solo yorumlarıyla bir ucundan Türkiye’ye de dokunan klasik gitarist Franziska Henke (Schnee in Istanbul / “İstanbul’da Kar” adlı eseri dinlenebilir) ile vokalist Anna Bolz’un Dresden ve Berlin arasında yaptıkları ses yolculuklarının kaydı. İki vokal ile akustik gitarın sakin adımlarla yaptıkları yürüyüşe zaman zaman yaylılar arkadaşlık ediyor; ama bir oda müziği beşlisi büyüklüğünde en fazla. İngilizce şarkı sözlerini (yavaş yavaş sözlü müziğin ana dili olmaya başladı, söyleyenlerle dinleyenler arasında kolayına kaçılan bir sessiz anlaşma bu, onlar “böylesi bize daha akıcı geliyor” dese de) Henke ve Bolz birlikte yazmış.

Biraz pop, biraz jazz, biraz klasik, biraz fısıldama; biraz arayış, biraz kayboluş ve melankoli. Ama hepsinden küçük bir tutam, zira albümdeki tüm parçalar çok sade. Kalabalık olursa, ya da biraz daha şiddetli, sanki o zaman opak örtüyle sakladıkları “küçük şeyler” ortaya dökülecek gibi.

The Small Things ile ilgili bir diğer “küçük şey”, yapım şirketi Doctor Heart Music. Gerçekten de bir “kalp doktoru” kardiyolog Dr. Hubert Seggewiß ve gitarist Thomas Fellow tarafından kurulmuş bir albüm şirketi. Küçük, bağımsız bir şirket; aramadıkça bulunmayanlardan, ana akım müzik sevenler için pek yerleri yok. Şimdi kış mevsimi yaklaşırken, biraz tarçın ve portakal kokusu ile birlikte dinlenmelik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder